Отказал предложението на Андрей Луканов за министър на земеделието

...
  Отказал предложението на Андрей Луканов за министър на земеделието
Коментари Харесай

Първият демократично избран кмет на София проф. Александър Янчулев е разочарован от сегашните кандидати за кметския стол в столицата

 

Отказал предлагането на Андрей Луканов за министър на земеделието и на проф. Любен Беров да размени Филип Димитров поради лоялността си към Съюз на демократичните сили и счита, че е постъпил вярно.

 

Относно водната рецесия в столицата през 1994 година, проф. Янчулев показва, че била провокирана от оръдията на комунистите и на първо място от империята „ Мултигруп “ на Илия Павлов. Смята, че това било направено преднамерено, с цел да компрометира демократично определеният кмет, само че в това време показали свирепост към цяла София. Смята, че рецесията е можела да бъде избегната, в случай че самата държавна власт била взела нещата в свои ръце. И въпреки всичко като хидроинженер подхванал някои ограничения, които облекчили до известна степен водната рецесия. Признателен е и на доайенът на българските публицисти Петко Бочаров, който споделил, че в случай че някой би трябвало да бъде окуражителен за спасяването на София от водната рецесия, това не е държавното управление, а кметът – проф. Янчулев.

 

Към днешна дата проф. Янчулев е горделив дядо на четирима внуци – три момчета и едно момиче. Всеки от синовете му, следвайки възпитанието, което са им дали със брачната половинка му, кръстили момче на негово име и в този момент двама от внуците му носят неговото име – Александър. Двамата със брачната половинка му ги гледат. Щастлив е, че може да се движи поради напредналата му възраст и се надява, че Господ ще е милосърден и ще дочака правнуци.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР